IRINA GAVRILUT – MEDICUL DENTIST CARE ADUCE UN ZAMBET CA LA HOLLYWOOD
septembrie 29, 2018

Albirea dentara – una dintre cele mai solicitate proceduri stomatologice

Albirea dentara – una dintre cele mai solicitate proceduri stomatologice

Albirea dentară este cea mai solicitată procedură stomatologică din Statele Unite și în ultimii ani a devenit din ce în ce mai căutată și în România. Albirea dentară este o curățare profundă a structurilor dure dentare bazată pe acțiunea peroxidului de hidrogen. Substanță activă se comercializează sub formă de gel și poate avea concentrații diferite.

Albirea dentară acționează asupra dinților naturali vitali, având rezultate mai slabe pe dintii fără nerv și niciun rezultat pe lucrările dentare. Albul obținut este un alb natural și depinde foarte mult de culoarea inițială a dinților. Doar un medic dentist poate decide concentrația gelului necesar și timpul de expunere. Înainte de albirea dinților este necesară o igienizare profesională (detartraj, periaj, airflow).

Albirea se poate realiza în clinicile de stomatologie cu un gel mai concentrat activat de o lampa specială, cu laser sau la domiciliu cu gutiere personalizate și cu o substanță de concentrație redusă.

Pe toată perioada albirii se recomandă evitarea consumului alimentelor și băuturilor pigmentate. Această restricție este valabilă încă 48 de ore de la ultima ședința de albire, dar pentru a menține rezultatul pe termen lung este necesară o precauție legată de pigmenții alimentari. Dintîi pot avea o ușoară sensibilitate trecătoare pe perioada albirii, fără o afectare a smalțului dentar.
Clinică New Dental recomandă albirea dentară realizată sub îndrumarea medicului stomatolog.