fatete dentare

Și tu poți benefica de cele mai noi fațete dentare!

Când nu ești mulțumită de forma, culoarea sau de aranjamentul pe arcadă al dinților tăi, fațetele dentare sunt cea mai bună soluție.
Ce sunt fațetele dentare?

Fațetele dentare sau fațetele laminate sunt precum niște cochilii sau carapace foarte subțiri care imită forma naturală a dintelui și se aplică pe suprafața exterioară a acestuia pentru a-i îmbunătăți aspectul. Sunt structuri subțiri, de până la 0,2 mm grosime, care se aplică prin cimentare (lipire) pe dintele natural.

Fațetele sunt fabricate dintr-o gamă variată de materiale, cel mai cunoscut fiind porțelanul. Fațetele realizate din material ceramic rezistă mai mult și au o durată de viață superioară celor realizate din rășini compozite fizionomice, cu mențiunea că limitele acestor fațete dentare sunt aceleași cu ale dinților naturali.

Din fațete se creează celebrul Hollywood Smile!

Fațetele dentare sunt alese de un număr din ce în ce mai mare de oameni pentru a-și îmbunătăți aspectul dinților. Ele reprezintă modalitatea ideală de ascundere a dinților care nu sunt perfecți, sunt ciobiți, sparți sau au o formă alterată în urma unui accident.

Fațetele sunt o alegere bună și dacă dinții tăi s-au decolorat sau au căpătat pete de-a lungul anilor, redându-vă acel zâmbet perfect de vedetă, imposibil de atins printr-o simplă albire a dinților.

null
null

Fațetele ascund dinții decolorați sau pătați

null
null

Fațetele îmbunătățesc aspectul dinților nealiniați

null
null

Fațetele rezolvă problema dinților cu o formă neregulată

null
null

Cu fațete dentare se ascunde metalul folosit în alte lucrări

null
null

Fațetele rezolvă problema spațiilor dintre dinți

Te confrunți cu vreuna din următoarele probleme?

  • Dinți decolorați sau pătați.
  • Dinți strâmbi sau nealiniați.
  • Dinți ciobiți sau crăpați.
  • Dinți cu o formă neregulată.
  • Spații între dinți.
  • Lucrări stomatologice unde s-a folosit metal la vedere.

Sau ai alte probleme de estetică dentară?

Atunci fațetele dentare pot fi o soluție pentru tine!

Fațete ceramice NO-PREP

Aplicarea fațetelor se face «no prep» sau «prep», adică fără sau cu șlefuire în prealabil. Fațetele ceramice «no prep», așa cum numele lasă să se înțeleagă, necesită o șlefuire inițială minimă sau chiar deloc. Nu este nevoie să participați la o sesiune de pregătire a dinților în care aceștia să fie „tratați” în vederea aplicării fațetelor.

Ce trebuie să ştiu despre fațetele dentare NO-PREP?

Aplicarea fațetelor (fațetarea) implică înlăturarea unei părți fine din suprafața dintelui, pentru ca ceea ce rămâne să fie similar ca formă și mărime cu fațeta. Asta garantează că fațeta se va potrivi exact pe dinte. Este practic refacerea formei dintelui deteriorat.

Fațetele care nu necesită pregătire prealabilă vă scutesc de timp și bani, aplicarea lor fiind posibilă dintr-o singură vizită la clinica New Dental. Printre alte avantaje ale fațetelor «no-prep» amintim:

  • Rezistă mai mult, chiar și până la 20 de ani în unele cazuri.
  • Sunt versatile și pot fi aplicate peste o coroană sau o punte dentară.
null
null

Aplicarea lor se face într-o singură vizită

null
null

Redau 100% din naturalețea și luminozitatea dintelui

null
null

Se conservă țesutul dentar

3 avantaje ale fațetelor dentare NO-PREP

Fațetele aplicate fără șlefuire prealabilă nu se recomandă în cazul persoanelor cu dinți foarte mari ori ai căror dinți sunt grav nealiniați. În aceste situații se impune pregătirea danturii.

Fațetele dentare sunt alese de un număr din ce în ce mai mare de oameni pentru a-și îmbunătăți aspectul dinților!

Fațete dentare Lumineers

Fațetele Lumineers sunt aplicate pe partea frontală a dintelui pentru a ascunde semnele deteriorării cum ar fi ciobirea, crăparea sau spargerea. Ele obturează spațiile dintre dinți și, la fel de eficient, ascund urmele cauzate de consumul diferitelor substanțe (alcool, cafea, ceai) sau petele apărute ca urmare a fumatului.

Ce trebuie să ştiu despre fațetele Lumineers?

Realizate cu o tehnologie dezvoltată pe parcursul ultimilor 30 de ani, Lumineers vă pot asigura zâmbetul pe care l-ați dorit dintotdeauna în timp record și într-un mod mai confortabil decât ați separat. Fațetele Lumineers sunt gândite pentru a fi la fel de subțiri precum o lentilă de contact și la fel de ușor de aplicat, devenind cel mai cerut tip de fațete din lumea întreagă.

Fațetele tradiționale au în general o grosime mai mare, necesitând intervenții agresive și înlăturarea unei suprafețe mai mari din dintele sănătos. Pregătirea fațetării implică injecții și anestezii pentru înlăturarea sensibilității sau a durerilor și, de obicei, se plasează fațete temporare făcute din material acrilic pentru perioadele de până la două săptămâni, dintre vizite. Dar Lumineers vă scutesc de aceste neplăceri.

Minim invazive, Lumineers, elimină necesitatea injecțiilor și a fațetelor temporare, dumneavoastră beneficiind din primul moment de fațete Lumineers realizate la comandă care arătă și se comportă ideal.

fatete portelan
null
null

Sunt extrem de subțiri (aproximativ 0,2 mm)

null
null

Șlefuirea dintelui este minimă sau poate chiar să lipsească

null
null

Pot fi îndepărtate fără afectarea dintelui

null
null

Se aplică în doar două vizite (amprentare și cimentare)

null
null

Ne este necesară anestezierea

5 avantaje ale fațetelor dentare Lumineers

Durabilitatea fațetelor Lumineers le permite să reziste pe perioade îndelungate de până la 20 de ani.

Fațetele dentare Lumineers sunt extrem de subțiri ~ 0,2 mm!

Fațete dentare e.max

Fațetele și coroanele dentare realizate integral din ceramică și restaurările făcute cu e.max își păstrează aspectul natural întrucât nu se folosește metal.

Ce trebuie să ştiu despre fațetele e.max?

Fațetele e.max sunt preferate de medicii stomatologici și de pacienți datorită rezistenței și a calităților estetice ce garantează o trecere firească către restul dinților, fiind sunt considerate o alegere bună pentru dinții deteriorați sau a căror calitate a fost afectată. E.max nu impun îndepărtarea unui strat de țesut din dinte mai mare de 0,5 – 0,7 mm.

Procedura de aplicare a fațetelor e.max se face sub anestezie, fiind necesară șlefuirea dinților, apoi lipirea fațetelor special create pe dinte.

fatete dentare e.max
null
null

Au o rezistență mare (între 10 și 15 ani)

null
null

Sunt disponibile în nuanțe diferite care să lumineze dinții mai închiși

null
null

Nu se pătează de la consumul de suc, cafea sau țigări

null
null

Bio-compatibilitate ridicată

null
null

Asigură un confort deosebit

5 avantaje ale fațetelor ceramice e.max

Durabilitatea fațetelor Lumineers le permite să reziste pe perioade îndelungate de până la 20 de ani.

Fațetele dentare e-max rezistă aproape 20 de ani!

Fațete dentare din zirconiu

Fațetele dentare din zirconiu au un aspect care le apropie de cele din porțelan, materialul foarte rezistent de fabricație oferind posibilitatea prelucrării în grosimi foarte mici, de 0,8 mm până 1 mm.

Ce trebuie să ştiu despre fațetele e.max?

Folosit cu predilecție în ultimii ani, acest tip de fațete dentare a început să fie solicitat din ce în ce mai des de pacienți și recomandat de medici datorită rezistenței sale, a grosimii reduse care impune o șlefuire minimă a dinților și a nivelului de precizie la care se realizează fațeta.

fatete din zirconiu barbat
null
null

Sunt gata într-un timp scurt

null
null

Extrem de rezistente

null
null

Bio-compatibilitate ridicată

null
null

Textură similară cu cea a dinților naturali

null
null

Sunt realizate cu cea mai nouă tehnologie

5 avantaje ale fațetelor e.max

Fațetele din zirconiu sunt realizate printr-un sistem computerizat grație căruia se pot identifica cu precizie atât dimensiunea dinților, cât și nuanța.

Fațetele din zirconiu sunt realizate printr-un sistem computerizat!

Fațete directe compozit

Fațetele directe din compozit sunt o alternativă mai ieftină la celelalte tipuri de fațete (din porțelan sau care nu necesită șlefuire), fiind realizate dintr-o combinație de materiale care a făcut posibilă reducerea prețului.

Ce trebuie să ştiu despre fațetele din compozit?

Fațetele directe compozit se aplică în două etape:

Prima etapă o reprezintă „pregătirea”, momentul când medicul stomatolog va șlefui dintele pentru a fi gata să primească fațeta. Procedura se efectuează sub anestezie locală. Ideea este că, odată montată fațeta, nu se va mai putea distinge de dintele natural.

Se face un mulaj al dinților astfel șlefuiți, folosit ca model realizarea fațetelor. Fațetele dentare din compozit se realizează în laborator, dar până sunt gata, pacientul primește fațete temporare.

A două etapă constă în aplicarea propriu-zisă a fațetelor. Medicul stomatolog va confirma dacă noile fațete se potrivesc, dar înainte de aplicare va curăța zona șlefuită a dinților cu o soluție acidă (un gel) pentru a le asigura poziția. Apoi va fixa fațetele folosind ciment dentar. Procesul de fixare poate fi grăbit prin folosirea unei „lumini de vindecare” ceea ce va face ca cimentul să se solidifice mai repede, sudând legătura dintre dinte și fațetă.

La final, medicul stomatolog va îndepărta cimentul în exces sau orice altă impuritate din urma procedurii, oferind dintelui fațetat polizarea finală.

fatete din material compozit prim-plan
null
null

Sunt cele mai accesibile fațete

null
null

Sunt bune dacă aveți o crăpătură în dinte sau dintele este ciobit

null
null

Pot reprezenta o soluție temporară (1-2 ani)

3 avantaje ale fațetelor directe din compozit

Având în structură mai mult de un singur tip de material, fațetele directe compozit au un preț substanțial mai mic față de fațetele ceramice e.max, Lumineers, fațetele din zirconiu sau fațetele ceramice NO-PREP.

De toate aceste argumente trebuie să țintă cont pacientul care își dorește un zâmbet de un alb imaculat „pe viață” și medicul stomatolog a cărui obligație este prezinte toate variantele și să recomande soluția considerată optimă.

Fațetele trebuie recomandate de un specialist!

Fațetele compozit sunt mai ieftine decât alternativele, dar n-au aceeași durabilitate, ceea ce înseamnă că vor fi înlocuite mai des. Pe termen mediu și lung, prețul poate depăși fațetele din porțelan sau ceramică. În mod obișnuit, o fațetă din compozit nu rezistă mai mult de 2 ani.

Rezistența lor este scăzută, ceea ce înseamnă că înseamnă că se pot rupe mai ușor ori se pot desprinde de pe dinte și nu oferă un aspect la fel de natural precum celelalte tipuri de fațete.

În plus, fațetele din compozit sunt predispuse la pătare sau decolorare, spre deosebire de alte fațete dentare (ceramică, porțelan sau zirconiu).

Ești un candidat pentru fațetare dentară?

Ai avut în accident

Dacă în urma unui accident, ai rămas cu dinți ciobiți sau crăpați, poți apela la fațete dentare.

Dacă dantura nu este perfectă

Dacă dantura ta naturală include dinți strâmbi, nealiniați, cu o formă neregulată ori spații între dinți.

Dacă ai dinții pătați

Dacă ai fumat vreme îndelungată sau dinții au rămas pătați de la consumul de cafea, suc sau ceai.

Dacă ai lucrări stomatologice cu metal

În cazul unor lucrări stomatologice mai vechi unde s-a folosit metal, acesta poate fi acoperit acum de fațete.

În timp ce numeroase cabinete și clinici stomatologice oferă servicii de fațetare, nu toți medicii au pregătirea să vă ofere întreaga gamă de avantaje ce derivă din folosirea diferitelor tipuri de fațete. Puțini sunt medicii care au avut prilejul și oportunitatea să aplice fațete din ceramică sau fațete NO-PREP, fațete din zirconiu, Lumineers sau chiar fațete din materiale compozit pe mai mult de câțiva pacienți și noi ne mândrim că la clinica New Dental avem o echipă de specialiști care garantează succesul fațetării.

Succesul intervențiilor noastre stă mărturie!

Cât costă fațetele dentare?
TratamentPret
Fațete ceramică Emax/dinte1400 RON
Fațete Lumineers/dinte2500 RON
Fațete zirconiu/dinte1500 RON
Fatete ceramice NO-PREP/dinte1700 RON
Fațete directe compozit/dinte350 RON