Program

Contact

Odontoterapie – Tratamente Coronare
Cine nu a auzit de o carie? Cine nu a auzit de o plombă? Ce este de fapt o plombă? Odontoterapia este ramura stomatologiei care studiază depistarea şi tratarea cariilor dentare. Cariile dentare reprezintă cele mai frecvente afecțiuni ale dinților. Complicațiile ce survin în urma evoluției cariilor duc la majoritatea afecțiunilor dentare complexe. Prin tratarea cariilor ne asigurăm de o bună funcționare a danturii, dar și de un zâmbet perfect, evitând durerile, costurile și ședințele lungi de tratament stomatologic.
Menținerea unui zâmbet perfect
Redarea funcţiilor depline ale dinţilor
Prevenirea complicaţiilor
Prevenirea mirosului neplăcut al gurii
Prevenirea durerilor dentare
Prevenirea tratamentelor complicate şi costisitoare

1 din 3 carii duce la pierderea unui nerv şi 1 din 5 carii la pierderea unui dinte!

Ce este o carie?

Caria este o leziune care afectează ţesuturile dure ale dinţilor. Doar medicul dentist poate diagnostica o carie incipientă. Când prezenţa cariei este semnalată de către pacient, leziunea este, de cele mai multe ori, într-un stadiu mai avansat. Controalele periodice ne ajută prin surprinderea cariilor în stadiul de început. Tratamentele devin astfel mai puţin complicate, mai scurte, cu intervenţie şi cu investiţie minime. Cariile simple sunt adesea nedureroase. Tratamentul se realizează, de obicei, într-o singură şedinţă.

Cum arată o carie?

În stadiu incipient, caria se prezintă ca o pată albicioasă sau ca o coloraţie maronie pe suprafaţa dintelui. Ulterior se va forma o cavitate care, în absenţa tratamentului, se va mări şi de cele mai multe ori va afecta pulpa dintelui (nervul). Astfel vom vorbi de o carie complicată, ce necesită îndepărtarea nervului şi şedinţe multiple de tratament.

Cât de tare mă poate afecta o carie?

Când cariile evoluează către zone dentare ce fac tratamentul imposibil, se poate recurge la extracţia dintelui.

Cum se tratează cariile simple?

1. se îndepărtează complet ţesutul afectat 2. se reconstruieşte zona lipsă cu materiale ce imită perfect dintele natural (compozite) = ”plombă” Materialele folosite pentru reconstrucţie sunt într-o continuă evoluţie. La New Dental folosim compozite de ultima generaţie (nanotehnologie) ce asigură un confort ridicat pacientului. Toate funcţiile dintelui reconstruit sunt redate într-o singură şedinţă. Cariile simple, în condiţii optime, sunt tratate prin aplicarea incrustaţiilor. Incrustaţiile sau inlay-urile sunt “plombe” efectuate de tehnicianul dentar într-un laborator de tehnică dentară, după o amprentă a cavităţii obţinute în urma îndepărtării cariei. Ceramica (porţelanul) este materialul de elecţie pentru incrustaţii. Rezultatele sunt unele de top, necesitând o singură şedinţă suplimentară. Inlay-urile sunt numite de către pacienţi “plombe din porţelan”.

Estetica dentară oferă încredere. Tehnologiile de ultimă generaţie oferă soluţii. Totul pentru zâmbetul vostru.

ro_RO

Programare PopUp